Proiecte cu finantare externa, pentru comunitatile rurale din Braila

Consiliul Judetean Braila va aloca, anul acesta, aproximativ 30.000 de euro, pentru trei proiecte, care vor fi realizate in cadrul unui program derulat de Uniunea Europeana.
Primul proiect se refera la “Utilizarea Energiilor Regenerabile si Dezvoltarea Locala Sustenabila”, in cadrul caruia CJ va colabora cu autoritatile locale din Grecia, Polonia, Germania, Slovenia, Ungaria, Bulgaria si Slovacia, precum si cu Centrul European al Energiilor Regenerabile. Proiectul ofera variante neconventionale si mult mai ieftine de producere a energiei si urmareste realizarea unei retele de regiuni rurale, a carei strategie de dezvoltare sa se bazeze pe introducerea utilizarii sistematice a energiei regenerabile. CJ Braila va contribui la realizarea acestui proiect printr-o cofinantare de 9.908 euro, suma ce va fi prinsa in bugetul pe 2006.

Cel de-al doilea proiect se refera la “Accesul la banda larga si dezvoltarea regionala”, si reuneste autoritati locale din Romania, Italia, Germania, Austria, Cehia, Ungaria si Bulgaria. Prin acest proiect se urmareste asigurarea unei conexiuni Internet de mare viteza, folosind banda larga in regiunile rurale, pentru adaptarea acestora la cerintele unei societati si economii informationale.

Imbunatatirea comunicarii Intre autoritatile locale ar permite diviziunea muncii In serviciile conexe si ar ajuta la economisirea resurselor din bugetele locale, prin intermediul solutiilor de cooperare de tip web. La acest proiect, contributia CJ Braila este de 11.375 euro.

Cel de-al treilea proiect, “Concepte de management integrat al regiunilor europene de mediu senzitive protejate”, merge pe ideea ca zonele protejate devin zone multifunctionale. Aceste zone vor juca un rol important nu numai in protejarea speciilor si a peisajelor, ci si in furnizarea de oportunitati recreationale, contributia CJ la cofinantarea acestui proiect fiind de 6.804 euro.