Proiecte cu finanţare europeană de 150 milioane de euro, derulate de unităţile administrativ-teritoriale din județul Olt în 2017

Numărul şi valoarea proiectelor derulate, anul trecut, de unităţile administrativ teritoriale din judeţul Olt a fost în creştere faţă de anul anterior, valoarea totală a celor cu finanţare externă fiind de peste 150 de milioane de euro, potrivit unui raport al Instituţiei Prefectului.

Documentul arată că, în 2017, faţă de anul anterior, a crescut cu 41% (de la 41 la 58) numărul proiectelor cu finanţare comunitară derulate de unităţile administrativ teritoriale din judeţ, valoarea lor totală fiind de 150 de milioane de euro, în creştere cu peste 34% faţă de valoarea celor derulate în 2016.

Consiliul Judeţean (CJ) Olt a derulat, anul trecut, patru proiecte cu finanţare europeană, prin Programul Operaţional Regional (POR) şi Programul Operaţional Sectorial (POS) de Mediu, iar primăriile au avut în total 54 de proiecte, majoritatea prin POR.

Au fost finalizate nouă dintre proiectele cu finanţare europeană derulate anul trecut.

Administraţiile locale au depus spre finanţare 72 de proiecte, dintre acestea şapte fiind ale CJ Olt.

În ce priveşte proiectele finanţate prin programe naţionale, anul trecut, 107 localităţi au derulat 329 asemenea proiecte, în valoare de 1,46 miliarde lei, în creştere cu peste 62% faţă de 2016.

Anul trecut au fost finalizate 34 de proiecte finanţate de la bugetul de stat.

“În concluzie, avem certitudinea că cele prezentate constituie un temei şi expresia unei preocupări constante a tuturor factorilor implicaţi în procesul de absorbţie a fondurilor externe şi naţionale, proces care va avea drept rezultat o mai bună calitate a vieţii locuitorilor judeţului Olt şi oferirea unei perspective sustenabile şi durabile de dezvoltare economico-socială a judeţului nostru“, se mai arată în documentul citat. AGERPRES