Proiecte comune Suceava-Cernăuţi promovate pentru finanţare prin POC România-Ucraina

Consiliul Judeţean Suceava va promova 13 proiecte pentru finanţare prin Programul Operaţional Comun (POC) România-Ucraina, dintre care în şase este lider, a declarat şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur.

Ghidurile sunt în dezbatere. La sfârşitul acestei luni aşteptăm să se dea OK-ul ca să putem să demarăm proiecte extrem de curajoase după cum ştiţi am avut prins în rezoluţia comună cu Consiliul Regional Cernăuţi aceste proiecte pe diverse domenii, de la partea culturală, sănătate, ISU, de care avem nevoie în perioada următoare”, a spus Flutur.

Totodată, el a spus că în ceea ce priveşte problematica dezvoltării în continuare a infrastructurii de transport din judeţul Suceava şi din regiunea Cernăuţi, în scopul creşterii potenţialul de tranzit al ambelor regiuni, asigurării necesităţilor populaţiei locale, precum şi dezvoltării socio-economice, teritoriale a zonei transfrontaliere din ambele părţi ale frontierei vor fi promovate proiecte în cadrul POC România – Ucraina 2014-2020, Prioritatea 3.1 ”Dezvoltarea infrastructurii de transport transfrontalier şi a instrumentelor tehnologiilor informaţiei şi comunicaţiilor”.

Flutur a exemplificat cu realizarea proiectelor ”Îmbunătăţirea infrastructurii transfrontaliere – poartă deschisă spre Europa”, inclus în lista proiectelor majore de infrastructură, ”Îmbunătăţirea infrastructurii de transport în zona transfrontalieră Suceava-Cernăuţi (Izvoarele Sucevei – Shepit)”, promovat de CJ Suceava în calitate de lider în parteneriat cu Serviciul de Drumuri Rutiere al Regiunii Cernăuţi şi ”Dezvoltarea infrastructurii de transport în zona transfrontalieră în sectorul Ruska – Ulma”, promovat de Serviciul de Drumuri Rutiere din regiunea Cernăuţi în calitate de lider de proiect în parteneriat cu CJ Suceava.

De asemenea, se vor propune pentru finanţare proiectul ”Terapie şi stimulare polisenzorială pentru elevii cu deficienţe”, promovat de CJ Suceava ca lider, în parteneriat cu Direcţia de Învăţământ şi Ştiinţă din cadrul Administraţiei Regionale de Stat Cernăuţi şi proiectul ”Îmbunătăţirea învăţământului profesional în sfera agriculturii în zona transfrontalieră Suceava-Cernăuţi”, promovat de Departamentul Educaţiei şi Ştiinţei din cadrul Administraţiei Regionale de Stat Cernăuţi, în calitate de lider, în parteneriat cu CJ Suceava. AGERPRES