Principalele proiecte comune ale euroregiunii Dunare-Cris Mures-Tisa (DKMT) au fost prezentate la Palatul Administrativ din Timisoara, unde s-a desfasurat Adunarea Generala a Asociatilor Societatii de Utilitate Publica a DKMT.
Seful administratiei timisene, Constantin Ostaficiuc, apreciaza in mod deosebit initierea a trei proiecte in domeniul protectiei in caz de catastrofe naturale, ceea ce a permis identificarea a trei surse de finantare pentru asigurarea unei bune interventii la nivelul intregii euroregiuni.

Proiectul privind constituirea unei echipe de interventii pentru gestionarea in comun a problemelor legate de inundatii, depus de Societatea de Utilitate Publica a DKMT a fost jurizat si a primit finantare din partea Uniunii Europene.

Un alt proiect lansat este „Centrul regional si transfrontalier de prevenire si interventie in caz de inundatii”, in valoare totala de 850.000 de euro. Un al treilea proiect se refera la realizarea unui card de asigurari de sanatate la nivelul DKMT.

Alte proiecte comune, aflate in derulare, vizeaza Centrul de Informatii Regionale ERIC, creat din fonduri ale Programului INTERREG IIIA / Phare CBC Ungaria – Romania, Programul de Vecinatate Ungaria – Serbia si Muntenegru, realizarea unor trasee turistice tematice in euroregiune si programul de actiune comunitara in domeniul protectiei civile „Siguranta fara frontiere”.