Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud va acorda finanţări nerambursabile pentru peste 60 de proiecte depuse de asociaţii şi fundaţii din judeţ, în valoare de 200.000 de lei, jumătate din sumă mergând către domeniul sport, tineret, educaţie.

Potrivit proiectului de hotărâre adoptat miercuri în şedinţă ordinară, în total au fost depuse 76 de proiecte, dintre care 64 vor primi finanţare. Pe domeniul sport, tineret, educaţie vor fi finanţate 29 de proiecte, suma totală ridicându-se la 100.000 de lei, din care 17.500 de lei merg doar pentru promovarea handbalului la nivel judeţean.

În domeniul cultural au fost depuse 21 de proiecte, dintre care 19 acceptate, şapte dintre acestea primind fiecare câte 5.000 de lei pentru promovarea folclorului, tradiţiilor şi bucatelor specifice zonei. Totalul sumei alocate pentru acest domeniu este de 50.000 de lei.

Pe domeniul relaţii internaţionale, protecţia mediului şi interdisciplinar vor fi finanţate 13 proiecte din totalul de 15 depuse, în valoare de 35.000 de lei. Cele mai mari alocări, a câte 7.500 de lei fiecare, sunt pentru proiecte care vizează promovarea produselor realizate în judeţul Bistriţa-Năsăud şi pentru organizarea unei gale K1 la Năsăud.

Domeniul social a avută alocată suma de 15.000 de lei, care va fi distribuită pentru trei proiecte, jumătate din sumă mergând pentru asigurarea de servicii gratuite de kinetoterapie pentru copii şi adolescenţi cu tulburări din spectrul autist. AGERPRES