Proiect turistic de 3,8 milioane euro, la Slanic Prahova

Autoritatile orasului prahovean Slanic au obtinut o finantare Phare in valoare de 3,8 milioane euro menita sa puna in valoare una dintre atractiile localitatii, lacurile de la Baia Verde.
Primarul Slanicului, Danelus Costea, a declarat ca, anul trecut, proiectul de reabilitare a Baii Verzi a obtinut finantare prin programul Phare, iar la inceputul lunii februarie constructorul va demara lucrarile. Costul lucrarilor este evaluat la 3,8 milioane euro, iar termenul de executie este de 18 luni.

Baia Verde, aflata in proprietatea Primariei Slanic, ocupa o suprafata de 28.000 mp. Proiectul de reabilitare a zonei include si o baza de tratament, care se intinde pe aproximativ 1.000 mp. La parter va fi construita o piscina si vor fi amenajate spatiile de tratament, iar mansarda este prevazuta cu 60 de locuri pentru cazarea turistilor.

Proiectul prevede si construirea unui amfiteatru pentru organizarea de spectacole in aer liber, precum si amenajarea unei parcari cu o suta de locuri.

In prezent, celelalte doua bai din Slanic, Baia Baciului si Baia Verde, sunt proprietate privata. La Baia Baciului sunt in continuare probleme, dupa ce, anul trecut, apa lacului a scazut in mod inexplicabil, cu aproape doi metri, fara a exista insa infiltratii in galeriile minei din localitate.