Un proiect în valoare de 3 milioane de euro privind înfiinţarea a 6 întreprinderi de tip cooperatist a fost semnat, miercuri, de administraţia locală din oraşul vâlcean Horezu şi cea din Kajaani, Finlanda, precum şi de reprezentanţii Fundaţiei pentru Dezvoltare Locală.

„Proiectul este unul extrem de promiţător pentru oraşul Horezu. Finalizarea lui va duce la creşterea locurilor de muncă, demararea unei autentice vieţi economice în acest areal. Nu mai puţin de şase întreprinderi vor avea un start up, întreprinderi cooperatiste care vor fi alese pe baza unui concurs de proiecte. Activitatea acestor întreprinderi va fi focusată pe specificul zonei, din cei 3 milioane de euro se va asigura finanţarea logisticii de pornire, construcţii, sedii şi spaţii, plus salarizarea pe trei luni a personalului angajat”, a precizat primarul din Horezu, Constantin Niţu.

Tot în oraşul Horezu există în derulare proiectul privind înfiinţarea parcului industrial, unde administraţia pune la dispoziţie parcele pentru a fi concesionate de firmele care vor să creeze unităţi de producţie. În prezent, şomajul în oraşul Horezu se ridică la 8,6%. AGERPRES