Proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi canal în 100 de localităţi, aprobat de CJ Buzău

Consiliul Judeţean Buzău a aprobat pe 3 octombrie, în şedinţă extraordinară, trei proiecte de hotărâre privind un proiect regional cu fonduri europene în valoare de aproape 300 de milioane de euro privind dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată în 100 de localităţi.

“Proiectul, în valoare de 292 de milioane de euro, se va derula până în 2025, va fi semnat săptămâna viitoare şi va beneficia de o finanţare prin Programul Operaţional Sectorial (POS), pe componenta de mediu”, a declarat preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Potrivit sursei citate, proiectul este o continuare a investiţiilor demarate tot din fonduri POS în etapa de finanţare 2007-2013, când au fost investită în infrastructura de apă şi canalizare din judeţul Buzău suma de 100 de milioane de euro.  Sursa citată a mai declarat că noile investiţii vizează 23 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ, beneficiare urmând a fi în total 100 de localităţi unde se va îmbunătăţi calitatea apei şi a sistemelor de canalizare.

“Implementarea acestui program impune însă şi majorarea tarifelor la apă curentă şi canalizare, începând cu luna ianuarie a anului viitor, tariful pentru apa curentă se va majora cu 6%, iar cel pentru canalizare cu 30%, alte majorări urmând a fi aplicate anual, pană în 2025, inclusiv, când întreaga investiţie va fi finalizată”, a precizat preşedintele CJ Buzău. AGERPRES