Consiliul Local Sector 2 a aprobat o hotărâre referitoare la depunerea de cereri de finanţare privind renovarea energetică a aproximativ 30 de blocuri, în cadrul a două apeluri de proiecte PNRR.

CL Sector 2 a aprobat, de asemenea, o valoare maximă eligibilă totală a celor două proiecte de circa 150 de milioane de lei cu TVA (aproape 112 milioane de lei cu TVA în cazul unuia dintre proiecte, respectiv aproximativ 38 de milioane de lei cu TVA pentru cel de-al doilea).

În Strategia de Dezvoltare Locală Integrată şi Durabilă a Sectorului 2 pentru perioada 2016 – 2023 un obiectiv prioritar este asigurarea unui fond de locuinţe sigur şi de calitate pentru cetăţenii sectorului, prin implementarea unor măsuri de eficienţă energetică la clădirile rezidenţiale multifamiliale.

Tot miercuri, Consiliul Local Sector 2 a votat un proiect de hotărâre care aprobă exercitarea dreptului de administrare asupra unui imobil de pe bulevardul Basarabia nr. 151, cu o suprafaţă de 3.669 mp, pentru construirea de locuinţe destinate tinerilor din grupuri şi comunităţi marginalizate, amenajare spaţii verzi şi dotări aferente.

De asemenea, consilierii locali au adoptat o hotărâre ce aprobă depunerea unei cereri de finanţare pentru construirea de locuinţe nZEB plus pentru tineri pe bulevardul Basarabia nr. 151, în cadrul unui apel de proiecte PNRR, precum şi valoarea maximă eligibilă a proiectului de aproape 11 milioane de lei.

Fondurile nerambursabile ce vor fi solicitate prin cererea de finanţare vor fi utilizate pentru construirea a 30 de apartamente grupate în module locative înşiruite şi cuplate, cu regim de înălţime P + 1E + M şi branşarea acestora la utilităţile din zonă, stipulează hotărârea.

Conform sursei citate, în prezent, fondul imobiliar al autorităţii locale pentru tinerii vulnerabili este „insuficient şi inadecvat”. AGERPRES