Proiect privind introducerea monitorizării video în perimetrul tuturor şcolilor şi grădiniţelor din Sectorul 1

camere de supraveghere.jpgLocuitorii Sectorului 1 sunt invitaţi să îşi spună părerea privind un proiect de extindere a sistemului de monitorizare video în perimetrul tuturor grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din această zonă administrativă. Iniţiatorii, un grup de consilieri PMP, propun şi crearea unui centru de comandă şi control sub managementul Poliţiei Locale Sector 1, care să se ocupe de implementarea şi coordonarea proiectului.

“Având în vedere starea infracţională înregistrată în ultima perioadă şi necesitatea asigurării unui climat de ordine şi linişte publică în zona instituţiilor de învăţământ, precum şi la solicitarea părinţilor şi a cadrelor didactice, este necesară asigurarea supravegherii cu camere video performante a instituţiilor de învăţământ preuniversitar de pe raza administrativ-teritorială a sectorului”, se arată în expunerea de motive. Până în prezent, administraţia locală a montat 76 de camere video de supraveghere în 18 şcoli şi licee din Sectorul 1.

Consultarea societăţii civile se va încheia cu o dezbatere care va avea loc pe 23 august, începând cu ora 14,00, la sediul Primăriei Sectorului 1, din Bulevardul Banu Manta nr. 9. La această dezbatere sunt invitaţi reprezentanţii celor mai importante ONG-uri din Bucureşti, specialişti în domeniu sau simpli cetăţeni care, împreună cu reprezentanţii Primăriei Sectorului 1, vor decide asupra oportunităţii acestui proiect. Vor mai fi prezenţi primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, viceprimarul Sectorului 1, Daniela Popa, precum şi membri ai legislativului local.

Persoanele interesate pot consulta proiectul pe site-ul Primăriei Sectorului 1, www.primariasector1.ro, la rubrica “Proiecte supuse dezbaterii publice”. Persoanele care doresc să facă propuneri sau observaţii referitoare la acest subiect o pot face pe adresa de e-mail comunicare@primarias1.ro. AGERPRES