Gestionarea problemelor legate de posesia şi folosinţa terenurilor agricole a fost mult îmbunătăţită, datorită finalizării unui proiect derulat de Consiliul Judeţean Caraş-Severin, în parteneriat cu 15 primării de oraşe şi comune, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Martin Motolan, managerul proiectului.
„Proiectul – Gestiunea în sistem informatic a Registrului Agricol şi a altor servicii publice destinate cetăţenilor în cadrul unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Caraş-Severin – este foarte important, pentru că uşurează munca tuturor. Chiar dacă acum merge mai greu, din cauza reticenţei angajaţilor din administraţie, care privesc, la început, destul de sceptic, programul, lucrurile nu stau aşa. Şi dacă se fac mici greşeli, ele se îndreaptă, nu sunt catastrofale. Noi am finalizat proiectul în speranţa că va avea continuitate. Sperăm să apară o nouă sesiune şi atunci să facem un proiect pe 30 de administraţii şi să introducem toate unităţile administrativ-teritoriale din judeţ, pentru a avea eficienţă”, a afirmat Martin Motolan.
Durata de implementare a proiectului a fost de 18 luni, iar valoarea totală a acestuia s-a ridicat la peste 6,7 milioane lei. „În primul rând s-au livrat aplicaţii pe partea de Registru Agricol, iar în această parte a intrat şi managementul de documente, partea de juridic, de urbanism, de impozite şi taxe, precum şi o aplicaţie pentru realizarea inventarului digital al terenurilor de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale partenere şi corelarea lor cu informaţiile din Registrul Agricol şi Impozite şi Taxe. Practic, putem spune că este un proiect de interes naţional. Noi sperăm să fie un real succes şi sunt convinsă că timpul va arăta acest lucru”, explică Cristina Mocanu, expert achiziţii în cadrul aceluiaşi proiect.
Parteneri în cadrul proiectului sunt unităţile administrativ-teritoriale: Judeţul Caraş-Severin, municipiile Reşiţa şi Caransebeş, oraşul Moldova Nouă, precum şi comunele Armeniş, Băuţar, Berzasca Bozovici, Buchin Bucoşniţa, Fârliug, Luncaviţa, Ramna, Sacu, Slatina Timiş şi Teregova.
Proiectul ‘Gestiunea în sistem informatic a Registrului Agricol şi a altor servicii publice destinate cetăţenilor în cadrul unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Caraş-Severin’ a fost derulat prin Programul Operaţional Sectorial ‘Creşterea Competitivităţii Economice şi cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională. AGERPRES