Ar putea fi o imagine cu în aer liber şi text care spune „72 milioane lei din PNRR pentru "Termoficare de la soare" Montarea de panouri fotovoltaice și a pompelor de căldură pentru încălzirea și ialimentarea cu apă caldă a blocurilor reabilitate termic din Sectorul 1 din fondurile Planului NaÈional de Redresare și Reziliență (PNRR). Primăria Sectorului 1”

Un proiect de hotărâre privind eficientizarea energetică a blocurilor prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) a fost adoptat de Consiliul Local Sector 1.

„Se aprobă depunerea proiectului cu titlul ‘Renovare energetică moderată a blocurilor de locuinţe din Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti’ în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR)”, prevede hotărârea, votată cu 22 de voturi „pentru”.

Hotărârea aprobă valoarea maximă eligibilă a proiectului de peste 72 de milioane de lei, cu TVA. Sumele reprezentând cheltuieli neeligibile care pot apărea pe durata implementării proiectului se vor asigura din bugetul local.

„În urma implementării programului de eficientizare energetică a clădirilor de locuinţe multifamiliale din sectorul 1 prin montarea de module standardizate de pompe de căldură şi panouri fotovoltaice, instalarea unui sistem format din panouri fotovoltaice şi pompe de căldură ce transformă radiaţia solară în energie electrică şi apoi în energie termică pe terasa necirculabilă sau şarpanta blocurilor de locuinţe care au fost reabilitate termic, fără utilizarea unor elemente care pot distruge prin perforare hidroizolaţia se va asigura: reducerea consumului de energie primară de cel puţin 30%; reducerea minimă a consumului de energie cu cel puţin 50%”, prevede hotărârea. AGERPRES