Proiect PHARE pentru judetul Mures

Cel mai important proiect european de infratire institutionala finantat in judetul Mures, in cadrul Programului PHARE, are o valoare de 1,25 milioane euro.
Proiectul a fost lansat pe 16 ianuarie, la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Mures. Directorul APM Mures, Danut Stefanescu, a declarat ca proiectul este aplicabil pe Regiunea VII Centru si se deruleaza pe o perioada de doi ani. “Este cel mai mare proiect al Uniunii Europene de instruire pe baza de infratire, iar la nivel de tara valoarea acestuia este de 12 milioane de euro, dintre care 1,25 milioane de euro pe Regiunea VII Centru”, a spus Stefanescu. Seful APM Mures a mai aratat ca se intentioneaza dezvoltarea unui anumit tip de expertiza in cadrul fiecarei regiuni.

Pentru Regiunea VII Centru se prevede intarirea capacitatii institutionale in domeniul protectiei naturii – biodiversitate, arii protejate si stabilirea siturilor NATURA 2000 in Romania. Stefanescu a precizat ca proiectul este conceput pentru a sprijini autoritatile regionale si locale de protectie a mediului in indeplinirea responsabilitatilor zilnice, cu privire la procedurile de autorizare, evaluarea impactului asupra mediului, gestionarea deseurilor, protectia naturii si managementul calitatii aerului.