patinoar2.jpgResitenii vor avea, in curand, un patinoar artificial, care va functiona pe tot parcursul anului. Consilierii judeteni din Caras-Severin au aprobat marti un proiect de hotarare privind solicitarea transferului unui teren din domeniul public al municipiului Resita si administrarea Consiliului local, in domeniul public al judetului, in vederea amenajarii unui complex sportiv, care sa cuprinda un patinoar cu suprafata artificiala.

Terenul, pe care va fi amplasat patinoarul, este situat in Parcul Tricolorului din cartierul Lunca Barzavei.

Consiliul Judetean va asigura contributia proprie la acest proiect in suma de 59.500 euro, iar aportul Directiei Judetene pentru Sport Caras-Severin este de 136 mii euro. Patinoarul are o suprafata de 320 mp, este ecologic, fara consum de energie si apt de functionare 365 de zile pe an. Totodata, consilierii judeteni din Caras-Severin au aprobat si asocierea cu Directia Judeteana de Sport, in vederea promovarii in comun a proiectului, in sensul achizitionarii, montarii si exploatarii patinoarului cu suprafata superficiala.


Proiectul este binevenit atat pentru tinerii din judet, cat si pentru sportivii sectiei de patinaj ai Clubului Municipal Resita, care, in prezent, se antreneaza in alte localitati. Existenta acestui patinoar, ce urmeaza a fi achizitionat, va permite organizarea de concursuri si spectacole pe gheata, dar si cursuri de initiere si de perfectionare. AGERPRES