Proiect pentru specializarea angajatilor Primariei Bistrita

Primaria municipiului Bistrita intentioneaza sa depuna, pana pe 8 decembrie, la Ministerul Internelor si Reformei Administrative, proiectul “Dezvoltare competente si
abilitati profesionale ale personalului din cadrul Primariei municipiului Bistrita”, in vederea solicitarii finantarii prin Programul Operational “Dezvoltarea Capacitatii Administrative”.

De acest proiect ar putea beneficia 160 de angajati ai primariei, functionari publici si personal contractual, care, timp de zece luni, vor invata sa se adapteze la valorile administratiei europene.

Proiectul va include o etapa de instruire a angajatilor primariei, cu varsta cuprinsa intre 22 si 60 ani, in cadrul a sase module de specializare: comunicare si relatii publice, ECDL, limba engleza, contabilitate, management juridic si managementul proiectelor. Valoarea totala a proiectului este de peste 270.000 de lei, din care: 223.000 de lei vor veni de la Uniunea Europeana, 4.553 de lei va fi contributia Primariei Bistrita, iar TVA-ul va insemna 43.235 de lei, aceasta urmand a fi recuperata prin rambursare de la bugetul de stat, in perioada implementarii proiectului. In Primaria Bistrita lucreaza peste 770 de persoane, iar majoritatea este formata din personalul contractual.