Municipalitatea timisoreana a finalizat studiul de fezabilitate cu privire la varianta de ocolire a orasului in partea de sud.
Soseaua de centura va avea 12 km si va lega vestul municipiului cu DN 59 (spre Moravita si Iugoslavia). Realizarea portiunii de sud a centurii va contribui la imbunatatirea legaturilor externe si internationale pentru traficul comercial care trece spre diversele directii si cel generat de zonele industriale.

Construirea soselei presupune realizarea a trei poduri, cinci pasaje, sapte intersectii si doua noduri rutiere. Finantarea se va face de la bugetul de stat. Oficialii din Primaria Timisoara estimeaza ca investitia va fi terminata in 2010. Un prim traseu de 12 km, sectorul de nord – est al centurii, a primit cofinantarea de la Guvernul Romaniei, de la Guvernul Japoniei si se executa cu un imprumut acordat de Banca Europeana de Investitii. Al doilea traseu, cuprins intre DN 69 si DN 59, este finalizat in faza de proiect tehnic de executie pentru care sunt necesare contractarea de fonduri. Varianta de ocolire Timisoara Sud este ultimul tronson care inchide centura inelara a Timisoarei.