Consilierii generali ai Capitalei au aprobat încheierea unui protocol de colaborare între Administraţia Străzilor şi Compania Municipală Energetica Servicii, în vederea amplasării a 40 de staţii pentru încărcarea maşinilor electrice în parcările publice ale Municipiului Bucureşti.

Acestea vor include un total de 84 de puncte de încărcare.

În protocolul de colaborare este invocată decizia CGMB în baza căreia parcările publice de utilitate generală de pe teritoriul Municipiului Bucureşti sunt utilizate gratuit pentru autoturismele hibrid şi cele electrice. Totodată, Compania Municipală Energetica Servicii a fost capitalizată, în vederea implementării unui proiect pentru realizarea a 40 de staţii de încărcare a autovehiculelor electrice.

Administraţia Străzilor va asigura locurile necesare staţiilor de încărcare şi va emite avizul de amplasament în termen de cinci zile de la primirea solicitării din partea Companiei Municipale Energetica.

Compania va asigura staţiile de alimentare şi dotările necesare, fiind direct răspunzătoare pentru modul de funcţionare.

Potrivit referatului de aprobare, Compania Energetica Servicii a demarat procedura de achiziţie a celor 40 de staţii pentru încărcarea maşinilor electrice. AGERPRES