Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a dat raport favorabil propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii salarizării prin care se acordă un spor de izolare de 25% personalului specializat care lucrează în primăriile din Delta Dunării.

„Am solicitat un spor de izolare pentru personalul specializat fie ei funcţionari publici, fie angajaţi contractuali în unităţile administrativ-teritoriale din Delta Dunării, întrucât este o categorie de oameni care fac eforturi mari pentru a ajunge să îşi desfăşoare activitatea acolo. Ţinând cont că suprafaţa este foarte mare de desfăşurare a activităţii, numărul populaţiei este foarte mic riscăm ca aceşti specialişti să plece dacă nu beneficiază de aceste sporuri. Este vorba despre contabili-şefi, arhitecţi (…) şi care nu sunt dispuşi să vină cu barca în Delta Dunării să îşi desfăşoare activitatea pentru un salariu atât de mic. (…) Legea spune foarte clar că orice salariu din unitatea administrativ-teritorială nu poate depăşi salariul viceprimarului, evident că salariul este foarte mic”, a declarat iniţiatorul legii, deputatul social-democrat Anişoara Radu.

Ea a explicat că sporul este de 25% şi se aplică la salariul de bază. „Numărul funcţionarilor din Delta Dunării nu este foarte mare, dacă ne raportăm la câteva primării, este vorba de 30 – 40 de persoane. Impactul bugetar nu este chiar atât de mare, dar avem nevoie de profesionişti în Delta Dunării”, a precizat deputatul PSD.

La iniţiativa legislativă au fost făcute amendamente care privesc personalul de la Aeroclubul României, Şcoala Superioară de Aviaţie, cluburile sportive aflate în subordinea Ministerul Tineretului şi Sportului, Autoritatea Feroviară Română, Delfinariul din Constanţa şi care urmează să primească o indexare.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice urmează să intre pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional. AGERPRES