Proiect ISPA de milioane de euro, in pericol la Bistrita

Realizarea proiectului ISPA al judetului Bistrita-Nasaud, de gestionare a deseurilor, in valoare de peste 21 de milioane de euro, este in pericol, din cauza divergentelor asupra locului de amplasare a gropii de gunoi.
Presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Gheorghe Marinescu, a declarat ca primaria Bistrita nu mai este de acord cu amplasarea gropii in apropierea municipiului, ceea ce ar putea duce la pierderea investitiei. Primarul Bistritei, Vasile Moldovan, spune, insa, ca nu s-a pronuntat transant impotriva acestei variante, dar ca nu este de acord ca “tot judetul sa treaca prin oras cu gunoiul”. “In perspectiva integrarii in Uniunea Europeana, trebuie sa avem mai multa grija de mediu”, afirma Moldovan.

O alta posibilitate de amplasarea gropii de gunoi este in apropierea localitatii Tarpiu, dar presedintele CJ spune ca aceasta va duce la ridicarea costurilor de transport a gunoaielor pentru bistriteni, care, de alfel, produc cele mai multe deseuri. Primarul municipiului se gandeste, totusi, sa consulte si populatia cu privire la acest aspect, chiar daca studiul de fezabilitate trebuie sa fie gata pana in septembrie. Singura parte care nu are ce pierde este firma de consultanta, care, indiferent daca investitia se realizeaza sau nu, isi primeste banii, costurile studiului intocmit ridicandu-se la aproape un milion de euro.