Consilierii locali din Târgu Mureş au amânat discutarea proiectului privind construirea unui nou complex de sport şi agrement în municipiu – Week-End II, în valoare de 11 milioane de euro, din cauza gradului de ridicat de îndatorare al primăriei.

Consilierul UDMR, Koloszvari Zoltan, susţine că proiectul Week-End II din cartierul Tudor nu este oportun deoarece gradul de îndatorare al primăriei este foarte mare.

„Gradul de îndatorare este în jur de 20%, care este foarte mare. Dacă faceţi o socoteală şi cu propunerile care s-au făcut, am creşte până pe la 27%, în anul 2013-2014, ceea ce înseamnă că nu se pot iniţia niciun fel de proiecte în acea legislatură. Am propus amânarea şi atunci ori avem un investitor care este dispus, sau fonduri europene, sau când situaţia economică este mai bună”, a spus Kolozsvari Zoltan.

În replică, viceprimarul Claudiu Maior susţine că la ora actuală gradul de îndatorare este de doar 12% şi că o parte din bani vor proveni de la actuala bază de sport şi agrement – Week-End I, unde sunt încasări anuale de circa 1,4 milioane de lei. Noul complex de agrement preconizat a se construi în cartierul Tudor Vladimirescu, cel mai aglomerat cartier din municipiu, cuprinde bazine de înot pentru adulţi şi copii, aqua land cu tobogane acvatice, un amfiteatru pentru diferite manifestări culturale vara, iar iarna pentru un patinoar. De asemenea, sunt prevăzute terenuri de fotbal, baschet şi tenis, locuri de joacă pentru copii şi o pistă de skateboard, patru grupări de parcaje, cu clădiri utilitare şi corp administrativ, alei, platforme, zone verzi şi plantaţii cu arbori ornamentali. AGERPRES