Asociația Întreprinzătorilor din Ciuc – Încotro merg

Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita implementează un proiect european dedicat elevilor din învăţământul profesional de la şase unităţi şcolare din judeţ, care vor beneficia de servicii de consiliere şi orientare profesională, de stagii de practică în sistem clasic, dar şi de practică în cadrul unor firme de exerciţiu.

Proiectul intitulat „POT – Practica, oportunitate pentru tineri în căutarea unui loc de muncă” se adresează elevilor din clasele a X-a şi a XI-a de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Topliţa, Liceul Tehnologic „Fogarasy Mihály” Gheorgheni, Liceul Tehnologic „Kós Károly” Odorheiu Secuiesc, Liceul Tehnologic „Székely Károly” Miercurea Ciuc, Liceul Tehnologic „Tivai Nagy Imre” Sânmartin şi Liceul Tehnologic „Joannes Kajoni” Miercurea Ciuc.

Potrivit unui comunicat semnat de managerul proiectului, inspectorul şcolar general adjunct Cristinel Glodeanu, transmis, luni, presei, un total de 181 elevi vor fi cuprinşi în grupul ţintă al proiectului şi se aşteaptă obţinerea unor rezultate semnificative pentru cei implicaţi.

Ca urmare a implementării proiectului, se aşteaptă obţinerea unor beneficii şi rezultate semnificative pentru comunităţile implicate în proiect: 181 elevi sprijiniţi prin servicii de consiliere şi orientare profesională, 140 elevi certificaţi, patru parteneriate noi încheiate între şcoli şi agenţi economici, şase concursuri de practică organizate pentru elevii care participă la stagiile de practică şi acordarea a 30 premii (700 RON premiul I, 500 RON premiul II, 250 RON premiul III şi 2 menţiuni a câte 100 RON pentru fiecare concurs), 30 elevi sprijiniţi pentru participarea la activităţile celor două firme de exerciţiu ce vor fi înfiinţate în proiect, un târg de firme de exerciţiu, organizarea unui concurs cu 50 premii, 8 comunităţi din judeţ informate cu privire la beneficiile instruirii practice şi 8 comunităţi din judeţ informate cu privire la importanţa consilierii şi orientării profesionale prin acţiuni tip caravană„, se arată în comunicatul menţionat.

Sursa citată precizează că fiecare elev din grupul ţintă va primi o subvenţie de 70 lei/lună, timp de 16 luni, cu condiţia participării la activităţile proiectului.

Proiectul se derulează în perioada 1 septembrie 2020-31 august 2022 şi este finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020. AGERPRES