Proiect european pentru reţele de apă-canalizare ce include o sută de străzi din municipiul Timişoara

Timişoara va intra într-un amplu proces de extindere şi modernizare a reţelei de apă şi canalizare care va cuprinde o sută de străzi, investiţie componentă a unui proiect cu finanţare europeană de 180 de milioane de euro, care include lucrări şi în alte 80 de localităţi din judeţ, a declarat primarul Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei a atras atenţia că acest lucru va însemna “deranj” în oraş şi le cere firmelor care au de executat lucrări de infrastructură edilitară să îşi coreleze lucrările cu cele derulate în acest proiect, pentru a nu sparge ulterior asfaltul din municipiu.

“Vom avea în implementare proiectul de apă şi apă uzată, pe fonduri europene, semnat săptămâna trecută, pentru exerciţiul 2014-2020. Timişoara are în acest proiect lucrări de reabilitare şi construire de reţele de apă pe aproape o sută de străzi, în valoare totală de 61,5 milioane de euro. Partea noastră de cofinanţare va fi de 1,35 milioane de euro, iar perioada proiectului este 2019 – 2023”, a afirmat primarul Nicolae Robu.

Edilul a subliniat că astfel de lucrări s-au mai făcut pe 82 de străzi, iar “deranjul” a fost resimţit destul de mult de populaţie. “Dorim ca în toată această perioadă şi ulterior, să existe o mai bună corelare între diverşii potenţiali intervenienţi pe străzile oraşului. De aceea, Direcţia generală de drumuri poduri parcaje şi reţele de utilităţi a transmis către firmele de drumuri lista străzilor din proiect pentru a nu se începe de către ele lucrările de asfaltare de anvergură, acolo unde se ştie că se vor face investiţiile proiectului european şi se va sparge”, a spus primarul.

Nicolae Robu a precizat că va fi instituit un comandament care va urmări ca toate firmele de utilităţi (gaz, electricitate, telefonie, internet etc) să fie obligate să-şi coreleze lucrările de investiţii cu ale primăriei, întrucât de foarte multe ori până acum, firme de utilităţi au spart oraşul după lucrările municipalităţii şi nu au mai readus asfaltul la starea iniţială.

Celor o sută de străzi pe care se va interveni în proiectul european li se vor adăuga alte 30, în cadrul proiectului de retehnologizare a companiei Colterm. AGERPRES