zalau_primaria.jpgUn număr 245 de angajaţi ai Primăriei şi Consiliului Local Zalău vor fi instruiţi în domenii precum utilizarea calculatorului, limbi străine, politici publice, achiziţii publice sau management de proiect, prin intermediul unui proiect cu finanţare europeană în valoare totală de aproximativ 800.000 de lei.

Potrivit precizărilor făcute miercuri, într-o conferinţă de presă, de Radu Căpîlnaşiu, primarul Zalăului, obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea eficacităţii organizaţionale a instituţiei prin realizarea unei strategii de dezvoltare a resurselor umane şi implementarea unui program de instruire, pe parcursul a 18 luni, grupul ţintă al proiectului fiind format din angajaţii primăriei şi ai Consiliului Local Zalău.

Proiectul va avea ca rezultat realizarea unui plan de îmbunătăţire organizaţională, aprobat şi asumat de conducerea instituţiei, care să cuprindă soluţii concrete pentru îmbunătăţirea capacităţii administrative pe fiecare dintre direcţiile importante, alături de reducerea deficienţelor în funcţionarea curentă a serviciilor instituţiei.

Un total de 245 de persoane vor participa la cursuri privind utilizarea calculatorului, limbi străine – franceză şi engleză, politici publice, achiziţii publice sau management de proiect. Pe termen lung, rezultatul principal al proiectului se doreşte a fi un nivel mai bun de asigurare a serviciilor către populaţie şi îmbunătăţire continuă a activităţii angajaţilor. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social Europen prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013. AGERPRES