Un proiect vizând realizarea registrului agricol electronic, cu fonduri europene de 1,5 milioane de euro, a fost implementat în zona Moreni. La nivelul judeţului, un proiect similar pentru zona Şotânga a fost finalizat în noiembrie 2015.

”Ce avantaje prezintă ceea ce am făcut noi? Sistemul este integrat, transferul de date şi documente între oricare două componente este informatizat. De exemplu, dacă un cetăţean vine să lămurească situaţia unei proprietăţi, nu mai e nevoie să îl trimitem la două birouri, primeşte datele de registru agricol, dar şi cele de la taxe şi impozite. În al doilea rând, se asigură interoperabilitatea cu sisteme informatice ale instituţiilor centrale, asta sigur că va deranja pe cei care erau obişnuiţi să mai fenteze statul cu una, cu alta. Are interoperabilitate cu Agenţia Naţională de Cadastru, cu APIA, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, Ministerul de Interne – Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Registrul agricol de pe zona Moreni include localităţile: Moreni, Băleni, Bezdead, Bucşani, Costeştii din Vale, Dărmăneşti, Iedera, I.L. Caragiale, Moroeni, Ocniţa, Runcu, Tătărani, Valea Lungă, Vişineşti şi Vârfuri. AGERPRES