Iluminatul public stradal din Zalău va fi extins şi modernizat printr-un proiect european în valoare de peste 23 de milioane de lei, contractul de finanţare fiind semnat pe1 octombrie de primarul Ionel Ciunt.

Potrivit unei informări de presă a Primăriei Zalău, valoarea totală a contractului de finanţare din fonduri europene nerambursabile pentru proiectul „Modernizarea şi extinderea sistemului de iluminat public din municipiul Zalău” este de 23.099.159 lei, din care fonduri atrase 22.437.964 lei.

„Este un proiect important, care continuă tranziţia către gestionarea inteligentă a energiei şi a utilizării acesteia din surse regenerabile în infrastructurile publice”, susţine primarul Ionel Ciunt.

Data estimată de începere a lucrărilor este aprilie 2019, cu o durată de implementare de 12 luni, după finalizarea procedurilor de achiziţie.

Primăria Zalău a fost premiată, recent, de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest pentru cele opt contracte cu finanţare europeană semnate, valoarea totală a acestora fiind de 32,5 milioane de lei. AGERPRES