Autorităţile din staţiunea balneoclimaterică Pucioasa, judeţul Dâmboviţa, au semnat, pe 1 noiembrie, contractul de finanţare, în valoare de 21 de milioane de lei, în cadrul unui proiect european vizând dezvoltarea infrastructurii turistice.

”Este cel mai mare proiect din cadrul acestei axe, din cele depuse până acum, în regiunea noastră (…). Eu trag nădejdea că ceea ce îşi propune acest proiect va conduce la creşterea atractivităţii turistice a staţiunii Pucioasa, evident, în acelaşi timp, şi confortul şi gradul de urbanizare a oraşului vor creşte şi vor fi de folos locuitorilor acestei zone atât de frumoase”, a declarat directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat.

Durata de implementare a proiectului este de 48 luni de la semnarea contractului de finanţare.

Prin acest proiect se urmăreşte reabilitarea infrastructurii rutiere, în suprafaţă totală de peste 6 km de străzi, precum şi crearea de spaţii verzi, în suprafaţă totală de peste 7.000 de metri pătraţi.

”Rezultatul obţinut în urma implementării acestui proiect important pentru dezvoltarea turistică a oraşului Pucioasa va fi creşterea numărului de vizitatori în staţiunea balneoclimaterică cu peste 20% faţă de anul 2015, în termen de 5 ani de la finalizarea contractului. La nivelul Regiunii Sud Muntenia, în cadrul Programului Operaţional Regional s-au depus 811 proiecte, prin care aplicanţii solicită fonduri FEDR şi de la bugetul de stat în valoare de peste 3 miliarde lei. Dintre acestea, până în prezent s-au semnat contracte de finanţare pentru 93 de aplicaţii, prin care beneficiarii vor obţine fonduri nerambursabile ce însumează peste 510 milioane lei”, se arată într-un comunicat al CJ Dâmboviţa.

Contractul de finanţare pentru proiectul privind dezvoltarea infrastructurii turistice din Pucioasa a fost semnat, la sediul Primăriei, de primarul localităţii, Constantin Ana, şi directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat. AGERPRES