Peste 73.000 de locuitori din Ţara Făgăraşului vor avea apă potabilă şi canalizare, în urma implementării unui amplu proiect de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov, cu fonduri europene în valoare de 174 milioane de euro, pentru care s-a semnat contractul de finanţare.

Din valoarea totală a proiectului, cea aferentă celor 7 localităţi beneficiare din judeţul Braşov, printre care şi municipiul Făgăraş, este de 28.664.171,50 euro, iar cofinanţarea aprobată prin hotărârea Consiliului Judeţean Braşov ajunge la suma de 538.886 euro, a precizat forul judeţean braşovean. De implementarea proiectului se ocupă Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară de utilităţi publice pentru serviciul de alimentare cu apă şi canalizare A.D.I. APA Sibiu, din care face parte şi CJ Braşov, prin operatorul regional Apă Canal Sibiu SA, a menţionat sursa citată.

Investiţiile prevăzute în proiect vor fi realizate în 19 unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Sibiu şi 7 UAT-uri din judeţul Braşov.

Potrivit proiectului, populaţia totală care va beneficia de lucrările de extindere şi modernizare a infrastructurii de apă şi canalizare este de 133.128 locuitori, din care 73.618 locuitori sunt din judeţul Braşov.

Practic, 37.182 de cetăţeni din Ţara Făgăraşului vor beneficia de servicii de furnizare a apei potabile, ca urmare a investiţiilor care vor fi realizate în alimentarea cu apă, iar 36.436 de locuitori vor fi racordaţi la canalizare, după finalizarea lucărilor privind infrastructura de apă uzată.

Printre investiţiile care urmează să se realizeze în localităţile din Ţara Făgăraşului se numără reabilitarea unor rezervoare de apă şi construirea unora noi, reparaţii la peste 20 km de conductă de aducţiune şi construirea a 15 km de conductă nouă, construirea a două staţii de pompare.

Totodată, este vizată extinderea şi reabilitarea reţelei de canalizare pe o lungime totală de 6,17 km şi reabilitarea Staţiei de epurare a apelor uzate din Făgăraş. AGERPRES