radulescu_romeo.jpgPrimăria Râmnicu Vâlcea a lansat un concurs de proiecte pentru sistematizarea zonei centrale a municipiului.

„Este vorba despre tot platoul central, Piaţa Mircea cel Bătrân, care include Parcul „La ceas”, la care se adaugă una din intersecţiile cele mai aglomerate din municipiu – Calea lui Traian cu Regina Maria şi bd Ştirbei Vodă. Acolo fiind deja două centre comerciale de tip mall, evident că şi afluxul de pietoni este destul de mare. Lansăm aşadar sesiunea de concurs de proiecte care vor include viziune asupra parcului „La Ceas” şi pasajele supraterane sau subterane pietonale. Toate acestea vor fi în dezbatere publică, iar cea mai bună soluţie va fi pusă în practică”, a declarat, miercuri, primarul Romeo Rădulescu.

Edilul Râmnicului a precizat că există finanţare pentru acest proiect din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU). Prin acest proiect de infrastructură, primăria îţi doreşte fluidizarea traficului pe bulevardul central al municipiului – Calea Lui Traian. Prin PIDU, un fond european de aproximativ 40 de milioane de euro se află la dispoziţia municipalităţii, oraşul Râmnicu Vâlcea fiind declarat, în urmă cu doi ani, pol de dezvoltare durabilă. Din acest plan, în prezent se află în diferite faze de execuţie mai multe proiecte de infrastructură cum ar fi două poduri peste râul Olăneşti, pasajul suprateran Tudor Vladimirescu, amplasarea a 150 de camere de supraveghere, reabilitarea parcurilor „Zăvoi” şi „Mircea cel Bătrân”. Potrivit primarului, în aceste zile se vor monta la Râmnicu Vâlcea primele semafoare cu butoane, în zona Cina şi la Şcoala nr. 4. AGERPRES