Primăria oraşului Pecica a demarat un proiect care are drept scop schimbarea aspectului general al oraşului, într-o primă fază a proiectului urmând să fie tăiaţi pomii fructiferi de pe cele mai circulate străzi, în locul lor urmând să fie plantaţi circa 2500 de arbori ornamentali.
După cum susţine Petru Antal, primarul oraşului Pecica, se vor planta castani, platani şi tei, arbori care vor da în decursul a doar câţiva ani, o imagine de oraş adevărat. ”Ştim că măsura i-a nemulţumit pe unii dintre locuitorii oraşului, însă sunt convins că după ce vor vedea primele rezultate ale planului nostru, le va trece supărarea şi se vor bucura de aspectul frumos şi civilizat al străzii unde locuiesc”, a declarat primarul Petru Antal.

Prin înlocuirea pomilor fructiferi de pe străzi, administraţia locală încearcă să revină la aspectul oraşului Pecica de dinaintea perioadei comuniste, când pe străzile importante creşteau platani şi castani, strada Principală fiind pe atunci o adevărată oază de verdeaţă, cu arbori şi trandafiri. Măsura a venit şi ca o pregătire a unui amplu proiect care prevede reamenajarea întregii zone centrale, inclusiv a străzilor cu deschidere pe cea Principală.

Proiectul, care prevede modernizarea mai multor străzi din zona centrală, a oraşului se ridica la şase milioane euro şi a fost depus în vederea obţinerii unei finanţări din fonduri europene. ”În afara asfaltării unor străzi, este prevăzută de asemenea modernizarea a 30 kilometri de trotuare şi rigole de scurgere a apei pluviale şi creerea unei piste moderne pentru biciclete, care va traversa o bună parte din oraş. Totodată vor fi refăcute zeci de hectare de spaţii verzi cu gazon, flori şi mobilier urban (bănci şi coşuri de gunoi)”, a mai adăugat Petru Antal, primarul oraşului Pecica. AGERPRES