Proiect de realizare a unei piste pentru biciclete la Zalău

Primăria Zalău are în vedere realizarea unei piste pentru biciclete în municipiul reşedinţă de judeţ, în lungime de peste 15 kilometri, prin intermediul unui proiect de aproximativ trei milioane de lei, ce va fi depus pentru finanţare prin programul Administraţiei Fondului de Mediu (AFM).

Potrivit Manuelei Ghiuruţan, purtător de cuvânt al primăriei, municipalitatea a realizat studiul de fezabilitate pentru realizarea unei piste de biciclete cu o lungime de 15,5 kilometri.

Traseul pleacă din Parcul Pădure Brădet, situat la intrarea în oraş dinspre Cluj-Napoca, şi ajunge până la capătul opus al Zalăului, la ieşirea spre Satu Mare. Valoarea totală a proiectului ce va fi depus pentru finanţare de către AFM este de circa 2,9 milioane de lei, iar durata de implementare este de 24 de luni.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a precizat recent că ghidul pentru pistele de biciclete a apărut deja în Monitorul Oficial, sesiunea de finanţare deschizându-se din 20 iulie. Valoarea programului pentru acest an/ sesiune de finanţare este de 50 milioane de lei, urmând ca oraşele să primească maximum 2,5 milioane de lei, iar comunele până la 1,5 milioane de lei. AGERPRES