Fundatia Centrul Roman pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (CRIMM), in parteneriat cu Consiliul Local Municipal Giurgiu, a finalizat etapa de pregatire a
unei echipe de experti in previziune regionala pentru regiunea Giurgiu-Ruse.
Potrivit coordonatorului de proiect, Remus Mindru, actiunea s-a desfasurat in perioada noiembrie 2006-iunie 2007, judetul Giurgiu fiind singurul din tara care a beneficiat de un astfel de program de pregatire. Proiectul a fost finantat de Comisia Europeana, prin programul Phare-Societatea Civila, Componenta 2.

Previziunea regionala este o imaginare a viitorului unei comunitati pentru o perioada de pana la o suta de ani, pentru identificarea din timp a problemelor care ar putea sa apara in domeniile economic, social sau de mediu. Prin astfel de studii care se practica in tarile dezvoltate din UE se pot identifica punctele slabe si se pot preveni eventualele dificultati care ar putea sa apara intr-un domeniu sau altul pe parcursul anilor.

Judetul Giurgiu a fost ales ca loc de desfasurare a unui astfel de proiect deoarece, potrivit lui Mindru, a fost identificat la nivel national drept un judet cu potential economic ridicat. Potentialul turistic este dat de pozitionarea sa la frontiera si a bunelor relatii de colaborare pe care le are cu regiunea Ruse, din Bulgaria.