Consiliul Judeţean Galaţi va depune un proiect de mediu pentru finanţare cu fonduri PNRR de peste 3,8 milioane euro, pentru a amenaja în cinci localităţi din judeţ centre de colectare cu aport voluntar a deşeurilor inerte, a deşeurilor de grădină şi a celor care nu pot fi colectate în pubele individuale de către operatorul de salubritate, informează Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, cele cinci localităţi unde vor fi înfiinţate astfel de centre sunt Târgu Bujor, Bereşti, Umbrăreşti, Slobozia Conachi şi Valea Mărului.

Valoarea maximă eligibilă este de 3.893.600 de euro, pentru cele cinci centre, iar CJ Galaţi a preluat terenurile necesare pentru implementarea acestui proiect de mediu.

„Preluăm peste 127.000 de mp pentru a construi în cinci localităţi din judeţ centre unde vor fi aduse şi valorificate aşa numitele deşeuri inerte, precum cele din construcţii sau rezultate din diverse demolări. Vom amenaja un astfel de centru la Valea Mărului, localitate unde se află depozitul de deşeuri menajere şi o staţie de sortare, apoi la Umbrăreşti, care va deservi localităţile limitrofe, şi la Târgu Bujor pentru centrul judeţului şi o parte din localităţile din zona de est, având în vedere că acolo a fost construită şi o staţie nouă de transfer a deşeurilor. De asemenea, vor mai fi amenajate astfel de centre la Bereşti, pentru partea de nord, şi la Slobozia Conachi pentru localităţi aflate în centrul şi sudul judeţului. Proiectul va fi depus spre finanţare în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR)”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Mai mult, un astfel de proiect va fi depus prin PNRR şi pentru construirea unui centru integrat în municipiul Galaţi, recent fiind preluat şi un teren de peste 24.000 metri pătraţi de la Primăria Galaţi.

Toate aceste centre vor fi dotate şi cu utilajele necesare. AGERPRES