Proiect de infrastructură urbană în valoare de 30 de milioane de euro la Buzău

boscodeala_constantin_mare.jpgContractul de consultanţă a proiectului de asfaltare şi reabilitare a 132 de străzi şi trotuarele aferente din municipiul Buzău, în valoare de 30 de milioane de euro, proiect finanţat de BERD, a fost semnat miercuri. Firma câştigătoare, Louis Berger din Franţa, care va realiza proiectul de consultanţă, va fi plătită printr-un grand oferit de BERD în valoare de 345.000 de euro.

Primarul Constantin Boşcodeală a prezentat avantajele acestui împrumut care permite municipalităţii rezolvarea pe termen mediu şi lung a asfaltării întregii infrastructuri rutiere şi stradale.

”Proiectul de reabilitare şi mentenanţă a 46 de kilometri de reţea urbană, practic întreaga infrastructură rutieră şi pietonală din municipiul Buzău, va fi finanţat de BERD pe baza unui preacord de finanţare în valoare de 30 de milioane de euro, pe care l-am semnat în anul 2011. Prin acest preacord se oferă municipalităţii şi un grand de 345.000 de euro din partea băncii pentru consultanţa necesară realizării documentaţiei de execuţie şi mentenanţă a acestui proiectul bazat pe performanţă. La licitaţia proiectului de consultanţă au participat nouă concerne internaţionale, iar firma Loius Berger, o mai veche colaboratoare a noastră, a fost desemnată câştigătoare”, a declarat primarul municipiului Buzău.

La rândul său, Dana Crăciunescu, coordonator de proiecte BERD România, a declarat că este vorba de o nouă abordare în dezvoltarea infrastructurii şi mentenanţei rutiere din România.

”Este o structură inovatoare, bazată pe calitate şi performanţă, este şi motivul pentru care banca a pus la dispoziţie acest grand”, a mai spus sursa citată.AGERPRES