Ar putea fi o imagine cu 4 persoane şi text care spune „CAMPUS PROFESIONAL INTEGRAT, LICEAL ȘI ÎN JUDEȚUL VRANCEA አዱ Investim în educație Valoare totală a proiectului 157.146.578 lei Cătălin TOMA Președinte Consiliul Județean Vrancea”

Un proiect privind înfiinţarea unui campus integrat liceal şi profesional în judeţul Vrancea urmează să fie depus pentru finanţare prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a informat conducerea Consiliului Judeţean Vrancea.

În consorţiul creat special pentru acest proiect au aderat două universităţi de prestigiu care au a filiale în Focşani, respectiv Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi şi Universitatea Bucureşti, trei colegii tehnice din Focşani – Colegiul „Edmond Nicolau”, Colegiul „Ion Mincu”, Colegiul „Valeriu D. Cotea, precum şi Liceul „Simion Mehedinţi” din Vidra, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi trei companii locale reprezentative în domeniul economic.

„Consiliul Judeţean Vrancea a adoptat astăzi cu unanimitate de voturi trei proiecte de hotărâre pe care le-am iniţiat în calitate de preşedinte al administraţiei judeţene, privind depunerea spre finanţare a proiectului ‘Campus profesional integrat liceal şi universitar în judeţul Vrancea în cadrul PNRR, Pilonul IV: Politici pentru noua generaţie, componenta educaţie’ (…) Campusul şcolar şi universitar va fi construit în Focşani pe o suprafaţă de peste două hectare şi va include patru corpuri de clădire: un corp principal cu săli de curs, amfiteatru, bibliotecă cu sală de lectură, ateliere digitale şi laboratoare, un cămin studenţesc, cantină şi bază sportivă, va avea soluţii de energie alternativă, panouri fotovoltaice şi staţii de încărcare electrică auto şi o parcare proprie”, a transmis preşedintele CJ Vrancea, Cătălin Toma.

Acesta a adăugat că este un proiect de mare importanţă, prin care se doreşte revitalizarea învăţământului tehnic din judeţ, care să pregătească specialiştii de care piaţa forţei de muncă are mare nevoie.

Valoarea totală a proiectului este de 155.146.578 de lei, iar termenul limită pentru depunerea acestuia este data de 7 martie. AGERPRES