Primăria Oraşului Odobeşti a semnat un proiect de modernizare, extindere şi telegestiune a sistemului de iluminat public în valoare de aproape cinci milioane de euro, potrivit reprezentanţilor autorităţii locale.

„Am semnat proiectul de iluminat public în valoare de aproape cinci milioane de euro, care va aduce o modernizare a iluminatului public şi un program de tele-gestiune a sistemului, astfel încât să ştim în permanenţă unde sunt probleme, unde nu funcţionează lumina, unde sunt lămpi arse sau zone cu întreruperi ale alimentării cu energie electrică. Putem să reducem astfel foarte mult timpii de intervenţie, având informaţia în timp real. Prin acest proiect se va face şi o reducere a consumului de energie electrică, fiind montate peste tot lămpi noi cu led, care au un consum redus şi în acelaşi timp un grad de poluare redus. Este foarte important să avem grijă şi la eficienţa energetică şi la încălzirea globală în acelaşi timp”, a declarat primarul oraşului Odobeşti, Daniel Nicolaş.

Prin acest proiect se urmăreşte extinderea sistemului de iluminat public ambiental cu 77.180 metri liniari pe străzi, trotuare, alei pietonale şi în parcuri, creşterea eficienţei energetice, montarea a 2.562 aparate de iluminat cu tehnologie LED, înfiinţarea unui dispecerat destinat controlului şi monitorizării sistemului de iluminat public, precum şi creşterea confortului şi a siguranţei locuitorilor oraşului Odobeşti.  Proiectul are o valoare de 4.610.724, 90 euro. AGERPRES