Primăria municipiului Deva a depus la Agenţia de Dezvoltare Vest un proiect în valoare de 17 milioane de lei care are ca scop realizarea unui sistem integrat de management al traficului rutier din oraş, scopul acestuia fiind evitarea blocajelor şi creşterea gradului de siguranţă al populaţiei pe străzile din localitate.

Proiectul va fi finanţat din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Regional (POR), de la bugetul local urmând să fie asigurată o cotă de cofinanţare de 2 la sută. ‘Proiectul prevede modernizarea şi extinderea sistemului de semaforizare pentru 23 de intersecţii situate pe trei axe principale de circulaţie din municipiul Deva.

Coordonarea traficului rutier se va face printr-un centru de comandă şi control unic, ce va folosi un sistem de supraveghere video’, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Daniela Pârvu, responsabil de proiect în cadrul Primăriei Deva. Una dintre arterele vizate este şoseaua de centură a municipiului Deva, pe DN7, unde traficul rutier zilnic depăşeşte 30.000 de autovehicule.

Autorităţile se aşteaptă ca prin implementarea proiectului să fie redus timpul de deplasare al autovehiculelor pe principalele artere de circulaţie şi implicit emisiile de noxe poluante. De asemenea, se urmăreşte creşterea gradului de încredere şi de adresabilitate a populaţiei în ceea ce priveşte sistemul de transport în comun. Administraţia locală apreciază că noul sistem de management al traficului rutier va putea fi pus în practică din vara anului viitor. AGERPRES