Primăria Arad a încheiat un contract de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) având ca obiect acordarea unei finanţări nerambursabile destinată implementării proiectului cu titlul „Planificare strategică şi management al performanţei la nivelul municipiului Arad prin instrumentul Balanced Scorecard – Tablou de Board echilibrat”, informează reprezentanţii administraţiei locale. Potrivit sursei citate, valoarea finanţării este de 422.390 lei, contribuţia municipalităţii arădene fiind de 2%.

Obiectivul general al acestui proiect care se va derula pe o perioadă de 12 luni îl constituie optimizarea proceselor de management al performanţei la nivelul Primăriei Municipiului Arad, scopul final fiind de eficientizare a activităţii la nivel de instituţie. Mai întâi se va realiza un studiu privind situaţia actuală a managementului performanţei şi urmărirea indicatorilor strategici, iar ulterior se va dezvolta şi introduce instrumentul intitulat Balanced Scorecard„, a declarat primarul Gheorghe Falcă.

Balanced Scorecard a fost iniţiat acum 20 de ani şi este folosit cu succes de mii de companii din întreaga lume pentru o creştere accelerată a performanţei. Sursa citată a mai menţionat că acesta este şi scopul administraţiei locale arădene, care, până să ajungă în acest punct, a făcut toţi paşii necesari pentru implementarea respectivului sistem de management al activităţii.

„Am semnat accesarea unui fond european care va duce la realizarea unui studiu de management în Primăria Municipiului Arad. În aceste 12 luni de activitate se va realiza o nouă funcţionabilitate, generând o relaţie mai bună în interiorul primăriei şi, bineînţeles, în relaţia primăriei cu exteriorul. Vă putem spune că Aradul a fost printre primele oraşe care au avut managementul documentelor, a avut Certificare ISO 9001, iar lucrul acesta ne-a permis să accesăm acest fond european”, a adăugat primarul Gheorghe Falcă. AGERPRES