Proiect de dezvoltare a serviciilor valcene de interventie in situatii de urgenta

Peste 80 de localitati din judetul Valcea au finalizat implementarea unui proiect de dezvoltare a serviciilor de voluntariat pentru situatii de urgenta, in parteneriat cu Prefectura si Consiliul Judetean Valcea.

In cadrul proiectului au fost realizate opt centre zonale, la care sunt arondate alte 74 de localitati, fiecare centru beneficiind de finantari cuprinse intre 97.487 euro si 107.661 euro din partea Uniunii Europene, la care se adauga cofinantari cuprinse intre 12.049 si 13.307 euro din bugetul CJ Valcea.

Implementarea proiectului a durat 12 luni si a presupus achizitionarea a nu mai putin de 1.395 de echipamente – motopompe, scari culisante, motoferastraie, grupuri electrogene, polidiscuri, barci pneumatice, costume de protectie, masti contra gazelor, truse de prim-ajutor, corturi militare, echipamente de radiocomunicatii s.a.

De asemenea, s-a asigurat instruirea a 164 de voluntari, care vor constitui echipele de interventie rapida, capabile sa se deplaseze la locul unei urgente intr-un interval de 10 pana la maximum 30 de minute. Urmatoarea etapa in dezvoltarea serviciilor de voluntariat pentru situatii de urgenta o va constitui achizitionarea unor autospeciale de interventie in caz de incendiu, ceea ce va contribui in mod spectaculos la cresterea eficientei acestor servicii.