Consilierii locali municipali din Tulcea au aprobat pe 14 august, în unanimitate, într-o şedinţă extraordinară, documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii pentru proiectul care vizează modernizarea sistemului de iluminat din oraş, investiţie în valoare de circa 13,8 milioane de lei.

Proiectul este necesar în contextul în care starea generală a sistemului de iluminat public din municipiu este precară din punct de vedere al eficienţei energetice, al stării tehnice şi estetice a ansamblurilor componente, potrivit expunerii de motive a hotărârii adoptate.

„Data limită de depunere a proiectului la unitatea de management a Programului Operaţional Regional (POR) a fost iniţial 17 august, dar zilele trecute s-a anunţat prelungirea acesteia până pe 18 octombrie. Noi am finalizat documentaţia şi urmează să obţinem încă două avize necesare derulării proiectului”, a declarat şefa Serviciului proiecte europene din cadrul Primăriei municipiului Tulcea, Andreea Toma.

Proiectul urmăreşte modernizarea iluminatului public cu sisteme de control la distanţă şi cu surse de lumină cu eficienţă energetică ridicată şi cu durată de viaţă mare.

Durata de realizare a investiţiei este de 24 de luni, iar valoarea totală a proiectului este de 13.776.351,67 lei. Din această sumă, contribuţia municipiului Tulcea va fi de 275.527, 04 lei, adică 2% din valoarea eligibilă a proiectului.

Proiectul va fi depus spre finanţare pe POR şi este al zecelea depus de autoritatea locală până în prezent pentru atragerea finanţărilor europene, potrivit sursei citate.

În timpul şedinţei extraordinare, consilierii locali au mai aprobat modificarea şi completarea Regulamentului pentru desfăşurarea activităţii de comerţ stradal în municipiu, astfel încât să intre în legalitate agenţii economici care au închiriat spaţii pe faleză de la autoritatea judeţeană, fără a avea autorizaţii din partea primăriei municipiului. AGERPRES