Proiect de aproximativ 316 milioane lei pentru infrastructurile de apă-canal din judeţul Mehedinţi

canalizare.jpgAcţiunea de lansare a proiectului “Reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Mehedinţi” a avut loc marţi, la hotelul Continental din Drobeta Turnu Severin în prezenţa autorităţilor şi a beneficiarilor acestuia.

Directorul general al societăţii de apă-canal Secom, George Lupulescu, a declarat că valoarea totală a proiectului este de 315.987.420 lei, bani alocaţi de la Uniunea Europeană prin Ministerul Mediului şi Pădurilor în procent de 78,38%, autorităţile locale – 1,84%, Secom – 7,79 % prin intermediul unui împrumut contractat, şi de la bugetul de stat – 11, 99%. “La rândul său acest proiect este divizat în 11 contracte care vizează, printre altele, asistenţa tehnică pentru management şi supervizarea lucrărilor aferente proiectului, reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă-canal în toate localităţile stabilite, achiziţia de echipamente, de servicii de audit şi execuţia lucrărilor propriu-zise”, a precizat Lupulescu.

Potrivit acestuia, investiţiile planificate a se derula pe o perioadă de 44 de luni în infrastructurile de alimentare cu apă şi canalizare ale localităţile Drobeta Turnu Severin, Şimian, Baia de Aramă, Gura Văii, Strehaia, Comanda, Vînju Mare, Rogova, Cujmir şi Branişte, vor permite construcţia a trei noi staţii de epurare a apelor uzate, a 27 de staţii de pompare apă uzată şi de forare a aproximativ 50 de puţuri. “Conform proiectelor tehnice se vor reabilita/extinde conducte de aducţiune şi distribuţie apă uzată pe o distanţă de 246 km şi de 225 kilometri pentru apă uzată. De asemenea, vor fi achiziţionate 10 rezervoare de stocare a apei potabile cu o capacitate de peste 5.000 metri cubi”, a afirmat Lupulescu.

În context, el a mai arătat că societatea Secom a mai accesat în anul 2004 un proiect ISPA în valoare de 41,6 milioane euro din care 31,2 milioane din fonduri europene nerambursabile pentru modernizarea reţelelor de apă-canal din municipiul Drobeta Turnu Severin. AGERPRES