In prezenta reprezentantilor Ministerului mediului, la Sfantu Gheorghe a fost lansat Proiectul de alimentare cu apa si canalizare a localitatilor din bazinele Olt si Baraolt, proiect ce va fi depus spre finantare prin Programul ISPA al Uniunii Europene.
Acesta vizeaza extinderea si modernizarea retelei de alimentare cu apa potabila si canalizare pe 130 de kilometri si realizarea unor statii moderne de epurare a apelor uzate. „Valoarea proiectului va depasi, probabil, 60 milioane de euro si va putea fi implementat abia cu incepere din anul 2008, intrucat este unul de anvergura si trebuie foarte bine pregatit”, a declarat secretarul de stat in Ministerul mediului si gospodaririi apelor, Korodi Attila.

Tot cu acest prilej, autoritatile locale din judetele Covasna si Harghita au discutat despre posibilitatea de a realiza un proiect comun de gestionare a deseurilor, ce vizeaza construirea a doua rampe ecologice de gunoi care vor colecta toate deseurile menajere de pe teritoriile judetelor amintite. Valoarea proiectului este estimata la 30 de milioane de euro si ar putea obtine finantare tot din fondurile de coeziune acordate de Uniunea Europeana. Secretarul de stat Korodi Attila este de parere ca judetele Covasna si Harghita sunt mult ramase in urma fata de altele din tara in ce priveste infrastructura de mediu.

„Acest lucru se datoreaza pe de o parte unei deschideri mai putin echitabile a fostelor guverne fata de aceasta zona, dar si unei capacitati reduse de accesare in plan local a informatiilor referitoare la posibilitatile de finantare a proiectelor de mediu”, a declarat secretarul de stat Korodi Attila.