Proiect de 240 milioane euro pentru apă-canal, ”cadou” de la Guvern de Ziua Bucovinei, susţine preşedintele CJ Suceava

Cel mai mare contract de finanţare din fonduri europene pentru un proiect al judeţului Suceava se va semna luna viitoare, a anunţat în şedinţa solemnă dedicată Zilei Bucovinei, preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur.

El a spus că premierul Ludovic Orban l-a sunat chiar de Ziua Bucovinei şi i-a transmis că pe 16 decembrie, la Bucureşti, va fi semnat contractul de finanţare în valoare de 240 de milioane de euro.  Proiectul prevede extinderea a reţelelor de apă şi canalizare în 14 unităţi administrativ-teritoriale, prin Programul Operaţional Investiţii Mari (POIM), de această investiţie urmând să beneficieze aproximativ 220.000 de locuitori. Flutur consideră că vestea primită de la premier vine ca un cadou de Ziua Bucovinei.

În acest context, şeful administraţiei judeţene a făcut apel la unitate şi a spus că ”trebuie să iubim mai mult Suceava şi Bucovina pentru că ”nu le putem cere altora să o facă, dacă noi nu o facem”.

La şedinţa solemnă au participat prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, rectorul Universităţii “Ştefan cel Mare”, Valentin Popa, primari, parlamentari, directori de instituţii, precum şi ÎPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, care a criticat clasa politică pentru neretrocedarea celor peste 160 de hectare de păduri revendicate de biserică. AGERPRES