Proiect de 240 de milioane de euro pentru reţelele de apă din 25 de localităţi ale județului Olt

Un proiect de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în 25 de localităţi din judeţul Olt, care va beneficia de finanţare europeană nerambursabilă de peste 240 de milioane de euro, a fost selectat spre aprobare, a informat Compania de Apă Olt (CAO).

Potrivit unui comunicat al CAO, prin acest proiect, având o valoare de 241 milioane de euro, se vor extinde şi moderniza reţelele de apă şi canalizare, se vor reabilita staţiile de pompare a apei uzate şi se vor construi altele noi în 25 de localităţi.

Localităţile în care vor fi extinse şi modernizate reţelele de apă şi canalizare sunt: Slatina, Caracal, Balş, Corabia, Drăgăneşti-Olt, Dăneasa, Scorniceşti, Potcoava, Piatra-Olt, Găneasa, Gostavăţu, Băbiciu, Scărişoara, Dobrosloveni, Fărcaşele, Izbiceni, Giuvărăşti, Tia-Mare, Rusăneşti, Şerbăneşti, Crîmpoia, Vişina, Bălteni, Perieţi, Schitu.

Finanţarea proiectului va fi asigurată în proporţie de 85% din Fondul de Coeziune, în proporţie de 13% de la bugetul de stat şi în proporţie de 2% de la bugetul local.  După etapa de selectare în vederea aprobării urmează semnarea contractului de finanţare, care ar putea avea loc până la finalul anului, conform reprezentanţilor CAO.  Proiectul are prevăzută o perioadă de implementare de şapte ani, din care trei ani pentru notificarea defecţiunilor. AGERPRES