Primaria municipiului Tulcea intentioneaza ca anul viitor sa redea locuitorilor orasului zona de agrement Lacul Ciuperca.
Valoarea totala a proiectului, a declarat primarul Constantin Hogea, este de 24 de milioane de lei, studiul de fezabilitate si proiectul tehnic fiind deja intocmite de firma Trapec SRL din Bucuresti, contra sumei de circa 200.000 de lei. Prima etapa a proiectului, ale carui lucrari au fost estimate la 14 milioane de lei, prevede decolmatarea lacului, realizarea unei insulite, reamenajarea infrastructurii zonei din apropiere, pentru realizarea acestei etape, Primaria urmand sa depuna saptamana aceasta cerere de finantare de la Agentia Fondului de Mediu.

”Speram sa obtinem finantare, in valoare de 10 milioane de lei pentru aceasta prima etapa, restul urmand sa fie alocat de la bugetul local. Cea de-a doua etapa a proiectului care vizeaza crearea unei legaturi intre Lacul Ciuperca si Dunare va fi realizata in parteneriat public-privat”, a declarat primarul Constantin Hogea. A doua etapa a proiectului de reconstructie ecologica a Lacului Ciuperca, pe langa realizarea unui canal de legatura intre lac si Dunare prevede si infiintarea unui port de ambarcatiuni usoare, pentru punerea in practica a acestuia existand deja investitori care s-au aratat interesati de preluarea activitatii de administrare a zonei.

Primarul a mentionat ca nu doreste ca, din punerea in aplicare a celor doua componente ale proiectului, sa aduca neaparat venituri la bugetul local, dar a precizat ca prima parte a acestuia se va fi finaliza in mai 2008. Amintim ca reconstructia ecologica a lacului Ciuperca din orasul Tulcea este una din promisiunile facute de primarul Constantin Hogea in timpul campaniei electorale din 2004, principala zona de agrement a tulcenilor de dinainte de 1989 aflandu-se in momentul de fata intr-o stare avansata de degradare.