Proiect de 22 de milioane de lei pentru modernizarea iluminatului public din Carei

Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, a semnat contractul de modernizare a iluminatului public din oraş, proiect care va primi o finanţare europeană de peste 22 milioane lei, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a administraţiei locale. Potrivit sursei citate, contractul proiectului “Eficientizarea şi modernizarea sistemului de iluminat public din municipiul Carei” a fost semnat la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest din Cluj Napoca.

“Prin implementarea acestui proiect vom obţine două lucruri importante. În primul rând, se va extinde reţeaua de iluminat public, iar întregul municipiu va fi mai bine iluminat. În al doilea rând, prin modernizarea reţelei existente vom reduce consumul de energie electrică cu 30%”, a precizat Eugen Kovacs.

Proiectul, în valoare totală de 22.614.491 lei, va fi finanţat în cadrul Axei 3 a Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020. Contribuţia proprie a administraţiei locale este de 2% din valoarea totală.

Acesta este cel de-al cincilea proiect depus de Primăria Carei care a obţinut finanţare în cadrul POR 2014-2020. Celelalte patru proiecte sunt: “Creşterea eficienţei energetice a clădirilor rezidenţiale în Municipiul Carei, Componenta Blocuri Turn (4 blocuri)”, “Amenajare parc de agrement SOMOS în municipiul Carei”, “Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Carei pe baza măsurilor propuse în Planul de mobilitate Urbană Durabilă” şi “Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Carei prin măsuri privind încurajarea utilizării bicicletei şi îmbunătăţirea infrastructurii aferentă traficului pietonal”. AGERPRES