Proiect de 10 milioane de euro privind înfiinţarea transportului public electric la Mangalia

Un proiect în valoare de 10 milioane de euro, privind introducerea transportului public electric şi modernizarea falezei din Cap-Aurora, finanţat din fonduri europene nerambursabile, a fost lansat la Mangalia

Primăria Municipiului Mangalia a organizat, marţi, conferinţa de lansare a proiectului “Sprijinirea mobilităţii urbane durabile la nive lul municipiului Mangalia, judeţul Constanţa”, în valoare de 10 milioane de euro, finanţat din fonduri europene.

Proiectul vizează înfiinţarea transportului public de călători cu autobuze electrice, modernizarea de străzi şi alei pietonale, crearea unor piste de biciclete şi noi trasee de transport public, precum şi staţii de autobuz, semnalizate corespunzător, pe orizontală şi pe verticală.

Implementarea proiectului va fi realizată pe trei segmente: achiziţionarea autobuzelor electrice, înfiinţarea unei autobaze şi staţii de încărcare a bateriilor, respectiv reabilitarea infrastructurii rutiere, în cartierul de locuinţe individuale.

Prezent la eveniment, primarul Mangaliei, Cristian Radu a precizat că proiectul vizează şi modernizarea falezei din staţiunea Cap-Aurora, amenajarea unei parcări de tip Park&Ride, reabilitarea unor alei şi spaţii verzi, în staţiune şi oraş.

“Sperăm ca, până la sfârşitul acestui an, să semnăm contractele de atribuire şi execuţie a lucrărilor şi să intrăm în teren cât mai repede. Este cel mai amplu proiect cu bani europeni ce va fi implementat în Mangalia şi staţiunile din sudul litoralului”, a subliniat Radu. AGERPRES