Reţeaua de alimentare cu apă din Zalău va fi extinsă şi reabilitată pe aproape 30 de kilometri, iar cea de canalizare pe o distanţă de 55 de kilometri, în cadrul unui proiect ce va fi depus pentru finanţare la Comisia Europeană de către Compania de Apă Someş SA, lucrările propriu-zise urmând a fi demarate, cel mai probabil, în cursul anului viitor, potrivit precizărilor făcute de către directorul sucursalei Sălaj a companiei, Marcel Zaharie.

Din informaţiile pe care astăzi le avem, în cursul primului semestru al acestui an aplicaţia va fi depusă la Buxelles, la Comisia Europeană, astfel încât, până spre sfârşitul acestui an – începutul anului viitor, contractul de finanţare să fie semnat şi lucrările să poată începe în cursul anului viitor„, a afirmat Marcel Zaharie.

Proiectul Companiei de Apă Someş SA este unul mai amplu şi include localităţi din judeţele Cluj şi Sălaj, el urmând a fi finanţat în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM). „Acest proiect este extrem de important pentru municipiul Zalău, pentru comunitatea în care trăim cu toţii, şi are două componente esenţiale. Una se referă la extinderea reţelei de alimentare cu apă şi a reţelei de canalizare şi a doua componentă înseamnă reabilitarea reţelelor de apă şi de canalizare existente”, a menţionat, la rândul său, Ionel Ciunt, primarul Zalăului.

Acesta a precizat că proiectul prevede extinderea reţelei de alimentare cu apă pe 33 de străzi şi o lungime de 17,4 kilometri şi reabilitarea ei pe 26 de străzi şi o lungime de 11,4 kilometri. În cazul reţelei de canalizare, este vorba de extindere pe 74 de străzi, cu o lungime totală 38,7 kilometri, respectiv reabilitare pentru 80 de străzi şi o lungime de 16,2 kilometri.

În acest scop, Consiliul Local Zalău a aprobat punerea la dispoziţia Companiei de Apă Someş SA a terenului necesar realizării proiectului. AGERPRES