Proiect câştigat de Primăria Piatra-Neamţ pentru realizarea a 11 zone publice cu internet gratuit

Primăria Piatra-Neamţ a câştigat o finanţare pentru un proiect de realizare de reţele de internet gratuit în zone publice urbane, potrivit unui comunicat de presă remis de administraţia locală.

Cu ajutorul acestui proiect vor fi realizate 11 puncte în care se va instala internet gratuit, fiind vizate cele mai importante zone din municipiul Piatra-Neamţ, de la ştrand până la stadion sau Parcul Zoo.

“Mă bucur că am reuşit să obţinem o finanţare pentru un proiect din zona smart city prin care vom asigura internet gratuit pietrenilor în 11 zone publice din oraş. Atragerea de fonduri europene este o prioritate în acest moment pentru municipalitatea pietreană, avem în diverse stadii de implementare proiecte de peste 75 milioane de euro din bani europeni, care vor genera o dezvoltare accelerată pentru oraşul nostru în perioada următoare”, a declarat primarul Dragoş Chitic.

Finanţarea este asigurată de Comisia Europeană, în cadrul programului WIFI4EU, iar municipiul Piatra-Neamţ face parte din cele 2.800 de oraşe din întreaga Uniune Europeană care au câştigat o finanţare de 15.000 de euro pentru reţele de internet gratuit în cadrul apelului lansat pe data de 7 noiembrie.

În cadrul acestui apel au fost depuse peste 13.000 de candidaturi din toate ţările participante, mai menţionează comunicatul de presă. AGERPRES