Primăria Zalău intenţionează să realizeze o centrală electrică fotovoltaică cu o putere de un megawatt, prin intermediul unui proiect ce va fi depus pentru finanţare în cadrul Programului „Fondul pentru modernizare în România, Programul Cheie 1- Surse regenerabile de energie şi stocarea energiei”.

„În vederea depunerii proiectului pentru finanţare a fost realizată o documentaţie tehnico-economică la nivel de studiu de fezabilitate, care propune realizarea unei centrale fotovoltaice pe strada Spicului, nr. 5 (zona staţiei de epurare), pe un teren aparţinând domeniului public al municipiului Zalău. Centrala va avea o putere de 1 MW, iar valoarea totală a investiţiei este de 6.674.334,85 lei cu TVA – 6.512.798,60 lei cheltuieli nerambursabile şi 161.536,25 lei cheltuieli care vor fi suportate din bugetul local”, se arată luni într-o informare de presă transmisă de reprezentanţii Primăriei Zalău.

Potrivit sursei citate, realizarea unei centrale electrice fotovoltaice este oportună în vederea asigurării parţiale a necesarului de energie electrică pentru sistemul de iluminat public, în primul rând, şi pentru clădiri publice.

Finanţarea va fi acordată în sistem „primul venit, primul servit”, apelul de proiecte urmând a fi deschis cel mai probabil în cursul lunii octombrie. AGERPRES