Programul de dezvoltare al judetului Mehedinti a fost prezentat in Colegiul Prefectural

Programul de actiuni care se vor initia, in 2009, de institutiile deconcentrate in domeniile agricultura, protectie sociala, sanatate, educatie, cultura, tineret si sport, protectia consumatorului, ordine publica, finante, protectia mediului si situatii de urgenta a fost prezentat, pe 26 februarie, in sedinta Colegiului Prefectural Mehedinti.

Subprefectul Nicolae Draghiea a declarat ca toate obiectivele elaborate pentru fiecare sector de activitate, necesare pentru comunitate, sunt armonizate cu masurile cuprinse in Programul de guvernare pe perioada 2009-2012.

“Majoritatea proiectelor institutiilor deconcentrate vizeaza atragerea de fonduri europene, imbunatatirea standardelor de viata a populatiei si dezvoltarea simultana economico-sociala a unitatilor administrativ-teritoriale”, a precizat Draghiea.

Un accent deosebit a fost pus in planurile de actiuni intocmite pentru fiecare institutie de deconcentrate in parte pe necesitatea desfasurarii unei reforme administrative care sa conduca la stoparea cheltuielilor inutile si eficientizarea muncii si a dialogului functionar-cetatean. “Pentru fiecare domeniu s-au identificat prioritati si au fost stabilite masuri care, in actuala criza financiara, sa nu paralizeze actiunile initiate, afectand astfel nivelul de trai al mehedintenilor”, a afirmat Draghiea.

Potrivit acestuia, implementarea standardelor europene si a strategiei Guvernului constituie o obligatie pentru administratia judetului, motiv pentru care toate institutiile statului reprezentate in teritoriu vor fi atent monitorizate de Institutia Prefectului Mehedinti. In opinia subprefectului Draghiea, planurile de actiuni, in afara tintelor pe care le urmaresc, cuprind si termene de executie. “Pentru fiecare institutie deconcentrata acestea reprezinta ‘biblia’ dupa care trebuie sa se ghideze in munca sa persoana care este investita cu responsabilitati de conducere”, a subsiniat subprefectul.